Nieuws 21 Jan 2020

Wethouder Robert van Asten reikt stadsspelden uit aan ADO KIDS vrijwilligers

Afgelopen zondag 19 januari reikte wethouder van Asten diverse stadsspelden uit aan Haagse inwoners die als vrijwilliger aan ADO KIDS verbonden zijn. De uitreiking vond plaats na afloop van een Eredivisie wedstrijd in het Haagse Cars Jeans stadion.

ADO KIDS is de kidsclub van ADO Den Haag voor jongens en meisjes t/m 12 jaar. ADO KIDS telt maar liefst 2700 leden en voor de leden worden een heleboel leuke activiteiten georganiseerd. Zoals voetbaltoernooien, clinics in het stadion met spelers van ADO Den Haag, diverse feesten en natuurlijk het begeleiden van de ADO spelers bij de thuis- en uitwedstrijden.
Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een groep van 10 vrijwilligers die dit al jaren met elkaar organiseren.
In het bijzijn van hun familie werden deze vrijwilligers in het zonnetje gezet door wethouder van Asten. Zij kregen als waardering de Stadsspeld uitgereikt: een onderscheiding voor vrijwilligers die minimaal 10 jaar actief zijn. De vrijwilligers waren hartstikke trots en weten allen één ding zeker: Er komt nog minimaal 10 jaar bij als vrijwilliger!

Voetbalclub ADO Den haag begon in 1996 de samenwerking met Stichting MOOI (nu Mooi Welzijn) met het project De Held, waarbij spelers worden ingezet om pestgedrag, racisme, zinloos geweld en homofobie op lagere scholen te bestrijden. De positieve ervaringen uit de beginjaren van project De Held hebben ADO Den Haag en Mooi Welzijn doen besluiten de uitgangspunten van dit project ook te hanteren bij de oprichting van de kidsclub van ADO Den Haag; ADO KIDS.

Via ADO KIDS, dat in de tweede helft van het seizoen 2002/2003 van start ging, wordt getracht een langdurige relatie op te bouwen met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Primaire doelstelling is de kinderen te leren kennen, wat de mogelijkheid moet bieden om vroegtijdig zowel positieve als negatieve ontwikkelingen te signaleren. Daarmee wordt het mogelijk om kinderen op te voeden tot de supporter van de toekomst.