Coördineren en coachenWerk met jeugd

Coördinator VoorleesExpress (M/V)

Heel Den Haag

Wil jij voorlezers coördineren? Dan zoeken wij jou!

De VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers die onze voorlezers willen coördineren. De voorlezers gaan gedurende 20 weken één keer per week bij een gezin thuis voorlezen bij kinderen in de leeftijdsgroep van 2 t/m 8 jaar met een taalachterstand. De coördinator ondersteunt de voorlezers. Het is van belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst en de omgang met mensen jou gemakkelijk afgaat.

Functie

Als coördinator van de VoorleesExpress onderhoud je contact met gemiddeld vijf gezinnen en de bijbehorende voorlezers. Je ondersteunt de voorlezer en het gezin bij vragen en je bent bereikbaar voor de voorlezers, de gezinnen en de organisatie. Je organiseert en leidt voorlezers bijeenkomsten voor ‘jouw’ voorlezers.

Waar kom je te werken?

Bij de gezinnen thuis, vaak in de namiddag of avonduren.

Wie ben jij/wat zoeken we?

Jij bent een enthousiaste vrijwilliger die onze voorlezers wil coördineren.

Periode en werktijden

De voorleesseizoenen zijn van februari t/m juli en september t/m januari. Tegenwoordig werken we ook met twee tussenseizoenen die starten in mei en november. Tijden zijn vaak in de namiddag en avonduren. Als coördinator heb je vaak drie piekmomenten (rond week 1, rond week 10 en rond week 20).

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt een workshop ‘Coördineren: hoe doe ik dat?’ en andere ondersteunende bijeenkomsten om jouw werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Middels nieuwsbrieven word je betrokken bij de ontwikkelingen van de VoorleesExpress. Vanuit de VoorleesExpress doen we er alles aan om je zo goed mogelijk te ondersteunen. De medewerkers staan altijd voor je klaar. En verder:

  • leer je onwijs leuke en nieuwe mensen kennen;
  • word je er vrolijk van, het geeft je energie;
  • leer je dingen die je wellicht later kunt gebruiken;
  • maak je echt het verschil in het leven van een ander.

Voor deze functie heb je een Verklaring Omtrent Gedrag  nodig. Die wordt aangevraagd door de organisatie.

Lijkt dit je leuk? Geef je dan op via: https://portal.voorleesexpress.nl/aanmelden/denhaag/vrijwilliger