Wie zijn wij

Tezamen met een aantal organisaties richten we ons met name op mensen die het (tijdelijk) zelfstandig even niet meer redden en er zelf even niet meer uitkomen. Samen met inwoners kijken wij naar oplossingen waarmee zij het beste geholpen zijn.

Meetellen en meedoen

In eerste instantie kijken we wat inwoners zelf kunnen, al dan niet met hulp vanuit hun eigen omgeving. Samen hebben wij eenzelfde wens: We willen graag een samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Wij dragen hieraan bij door er voor iedere inwoner te zijn met aandacht, betrokkenheid en deskundigheid. Als organisaties zijn wij gekoppeld aan Xtra. Omdat wij met elkaar onder één paraplu met elkaar verbonden zijn en elkaar als professionals steeds beter weten te vinden, zijn wij in staat om inwoners zo volledig mogelijk te kunnen ondersteunen. Deelnemende organisaties: Mooi welzijn, Voor welzijn, Zebra welzijn, JongLeren, MEE Zuid-Holland Noord, JIP, JIT, SMW+, VTV.

Vrijwilligers

Wij werken graag samen met vrijwilligers die zich, samen met ons, inzetten om andere inwoners, van jong tot oud, te ondersteunen. Momenteel zijn er zo’n 2500 mensen die als vrijwilliger aan een van onze organisaties zijn verbonden. Deze vrijwilligers zetten zich allemaal met hun eigen talenten en interesses in om andere inwoners te ondersteunen. Dit doen zij op heel veel verschillende manieren. Ligt jouw interesse bij kinderen en jongeren? Zet jouw kracht dan in bij het ondersteunen van tal van (jeugd)activiteiten in en rondom een wijkcentrum. Ligt jouw hart meer bij ouderen? Ook dan zijn er veel verschillende soorten vrijwilligersfuncties die je kunt vervullen om iemand blij te maken en écht iets te kunnen betekenen. Heb je een talent voor administratieve zaken zoals het invullen en ordenen van formulieren? Hiermee kun je anderen helpen en hen heel blij maken. Wat het leukste is: Van veel van onze vrijwilligers krijgen we te horen dat zij zelf veel energie krijgen van hetgeen zij doen! Neem eens een kijkje in onze database om te kijken of je iets interessants tegenkomt!

Vrijwilligers vacatures Doe je ook mee?